Kurs Açıklaması

Bireysel başvuru, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği durumlarda bireylerin hukuki bir süreç başlatarak adalet arama hakkını kullanma mekanizmalarından biridir. Bu süreç, uluslararası boyutta insan hakları ihlallerine karşı mücadelede önemli bir araçtır. Birleşmiş Milletler (BM) ise bu mücadelede öne çıkan bir aktördür.

Birleşmiş Milletler, dünya genelinde barış, güvenlik, işbirliği ve insan hakları konularında faaliyet gösteren bir uluslararası kuruluştur. BM bünyesinde faaliyet gösteren BM İnsan Hakları Konseyi, bireylerin temel haklarının korunması ve ihlallerle mücadele konularında önemli bir rol oynamaktadır. Bu noktada, bireysel başvuru ve Birleşmiş Milletler arasındaki bağlantıyı daha yakından incelemek, bu alanda bilgi sahibi olmak ve etkin bir şekilde hareket etmek adına önemlidir.Sizlerde bu eğitimi alarak BM Bireysel başvurusuna dair haklarınızı öğrenerek doğru başvuru yapmayı öğreneceksiniz.

KİMLER ALABİLİR?

  • Hukuk öğrencileri ve mezunları
  • Uluslararası ilişkiler uzmanları
  • İnsan hakları savunucuları
  • Hukuk profesyonelleri ve avukatlar
  • Kamu yönetimi uzmanları
  • Uluslararası hukukla ilgilenen herkes

What will i learn?

  • Katılımcılar, BM İnsan Hakları Konseyi'nin nasıl işlediği ve uluslararası insan hakları hukukunun temel prensipleri hakkında derin bir bilgi edinirler.
  • Uluslararası düzeyde hakların korunması konusunda güçlü bir temel ve anlayış geliştirme imkanı.
  • BM İnsan Hakları Konseyi, bireysel başvuruları değerlendirir ve içerdiği iddiaları inceleyerek uluslararası insan hakları ihlallerini tespit eder. Bu, bireylerin haklarını koruma ve adalet arama sürecinde etkin bir rol oynamasını sağlar.
  • Bireysel başvuru ve BM eğitimi, bireylere kendi haklarını koruma ve uluslararası düzeyde adalet arama becerisi kazandırır.

Gereklilikler

Sıkça sorulan sorular

Bireysel başvuru, bireylerin Birleşmiş Milletler'in insan hakları organlarına, özellikle de İnsan Hakları Komitesi'ne bireysel olarak hak ihlalleri iddiasıyla başvurmasıdır. Başvuru, belirli prosedürlere uygun olarak yazılı olarak yapılır ve genellikle belirli bir süre içinde gerçekleştirilmelidir.

Kabul edilebilirlik kriterleri, başvuruların incelenmesi için belirlenen standartlardır. Başvurunun kabul edilebilir hale gelmesi için başvurunun yetki sahibi bir kuruma uygun biçimde yapılmış olması, belirli bir süre içinde başvurulması ve genellikle iç hukuk yollarının tükenmiş olması gerekmektedir.

Birleşmiş Milletler Bireysel Başvuru Usul ve Esasları Kabul Edilebilirlik Kriterleri eğitimi online olarak veriliyor ,istediğiniz zaman eğtime başlayabilirsiniz.

Başvuruların reddedilme nedenleri arasında başvurunun usulüne uygun yapılmamış olması, kabul edilebilirlik kriterlerini karşılamaması, başka bir uluslararası kuruluşa benzer bir başvurunun olması veya iç hukuk yollarının tükenmemiş olması gibi durumlar bulunabilir.

Birleşmiş Milletler'e başvurmadan önce, başvurunun uygunluğunu değerlendirmek için iç hukuk yollarının tükenip tükenmediği, yerel yargı sürecinin sonuçları ve başka bir uluslararası kuruluşa başvurulup başvurulmadığı gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

Birleşmiş Milletler Bireysel Başvuru Usul ve Esasları Kabul Edilebilirlik Kriterleri eğitimini tamamladıktan sonra başvurunuzu yapacak bilgiye sahip olacaksınız.

Birleşmiş Milletler Bireysel Başvuru Usul ve Esasları Kabul Edilebilirlik Kriterleri eğitimi 2 saat sürmektedir,eğitimin izlenme süresine göre bitirme süresi değişmektedir.

Wise Academy

Av. Levent Mazılıgüney

Dr. Levent MAZILIGÜNEY, 2000 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra sırasıyla Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Bilim dalında, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemeleri Bilim Dalında ve Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı İşletmesi Bilim Dalında 3 ayrı tezli yüksek lisans tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2014, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü 2017 yılında tamamlamıştır. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Mekaniği (Deprem) Bilim Dalında doktora eğitimimi 2020 yılında tamamlamıştır. Yayımlanmış bir teknik bir edebi kitabı ve çok sayıda teknik ve hukuki makalesi bulunmaktadır. Adli Bilişim Uzmanlığı başta olmak üzere birçok farklı alanda uzmanlıkları bulunan Dr. Levent MAZILIGÜNEY halen avukatlık mesleğini icra etmekte ve insan hakları alanındaki çalışmalarıyla da tanınmaktadır. AİHM kararlarından bazılarını Türkçe ’ye çevirmiştir. AYM ve AİHM’e Müvekkilleri adına 100’ün üzerinde bireysel başvurusu bulunan Dr. Levent MAZILIGÜNEY eğitim kapsamında teorik ve uygulamaya dönük tecrübelerini de aktaracaktır.
Birleşmiş Milletler Bireysel Başvuru Usul ve Esasları Kabul Edilebilirlik Kriterleri

2250 TL

2850 TL

Karşılaştırma İkonu
Kursa Katılım

Dersler

10
Katılım İptal İkonu

Beceri Seviyesi

Orta Seviye
Katılım Beklemede İkonu

Geçerlilik Süresi

Ömür Boyu

İlgili Kurslar